Yoghurtglass med apelsin och jordgubbe
![Yoghurtglass med apelsin och jordgubbe](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120952/cf_259/yoghurtglass_med_apelsin_och_jordgubbe.jpg)
Här är en dessert som har det mesta: få ingredienser, enkel att göra, läskande god och nyttigare än många glasskusiner. Med frysta jordgubbar blir den dessutom iskall direkt!
![Yoghurtglass med apelsin och jordgubbe](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_120952/cf_259/yoghurtglass_med_apelsin_och_jordgubbe.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta jordgubbar
1 dl apelsinjuice
3 dl turkisk yoghurt
1 msk florsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi436 KJ / 104 kCal
Fett5 g
Salt0.05 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentar
Gott och enkelt
Rutavile
2016-05-02