Yoghurtpannacotta med jordgubbar
En ljuvligt god och somrig pannacotta på yoghurt som njuts tillsammans med färska jordgubbar. Det här receptet räcker till tio små pannacottor, perfekt efter en fullmatad midsommar med lunch, tårta och grill. Tänker man sig en mer klassisk dessertstorlek så räcker smeten till fem pannacottor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
10 portioner
2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 dl matyoghurt (10 %)
Topping
2 l jordgubbar
2 msk socker
1 dl balsamvinäger
citronmeliss
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett14 g
Salt0.04 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer