Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
3
Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

Imponera på någon du tycker om med denna risotto som serveras tillsammans med ytterfilé, stekt svamp och tomatsallad. Risotton blir krämig tack vare grana padanon och tomatsalladen blir härligt syrlig tack vare chilisås, vinäger och olja. Vi lovar att hen inte kommer bli besviken!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1   rödlök
1 msk  olja
3 dl  arborioris
1 dl  riven grana padano

Tomatsallad

1/2   ask plommontomater (à 500 g)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk  chilisås
1 msk  rödvinsvinäger
1 msk  olivolja
salt
peppar

Svamp och kött

150 g  ostronskivling eller svampmix
1/2 msk  olja
ca 550 g  fläskytterfilé

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Tänk på att ju mer du rör i risotton desto godare och krämigare blir den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Enkel att göra och jättegott.

Ulrika

2024-04-07

Vilken sorts lök ska det vara i tomatsalladen?

Niklas

2022-03-20

Enkelt och mkt gott tyckte vi!

Linda

2019-10-04

Näringsvärde per portion

Energi2266 KJ / 542 kCal
Fett17 g
Salt3.71 g
Kolhydrater56 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga