Zetterströms favoritsill

Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
1
Zetterströms favoritsill

Kaviar på tub, lök och örter får här smaksätta matjessillen – för många oumbärlig på midsommarbuffén. Bjud den gärna lite snyggslarvigt oblandad i en fin glasburk. Eller lägg upp vackert på fat med sillen underst, kaviargrädde överst och örter på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Zetterströms favoritsill

Ingredienser

6 portioner
1   liten rödlök
10 cm  purjolök
1 dl  vispgrädde
1 dl  crème fraiche
1 dl  kaviar på tub
1 krm  svartpeppar
2   burkar matjessill (à 200 g)
1/2 dl  finhackad dill
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Godaste midsommarsillen, gör den varje år 🤩

Birthe

2022-06-22

Näringsvärde per portion

Energi1351 KJ / 323 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Friterad matjessill med kaviardipp
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesallad
Betyg 4.2 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
193 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nubbesill
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga