Zucchini- och mozzarellagratäng
![Zucchini- och mozzarellagratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74449/cf_259/zucchini-_och_mozzarellagratang.jpg)
En härligt helgrön gratäng som passar fint på buffén eller som en middag tillsammans med några skivor lufttorkad skinka. Tänk på att salta den hyvlade zucchinin innan den varvas i formen, så att en del av vätskan dras ut.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
![Zucchini- och mozzarellagratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74449/cf_259/zucchini-_och_mozzarellagratang.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 zucchini ( 2 st motsvarar 500 g)
1/2 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
3 tomater (3 st motsvarar 300 g)
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri sallads-/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett27 g
Salt1.83 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade bulgur och ca 1 dl vatten med grönsaksbuljong i botten så slapp det blöta plus att det passade perfekt till rätten!
Therese
2023-12-18Receptet är för max 3 pers., får nog kalla det lättlunch, inget man står sig på en längre stund. Väldigt mycket vätska, OK smak men inget jag tillagar igen.
Marjaana
2023-11-26Snarare för 3-4 pers, la till vitlök. Väldigt blöt….. men smaken helt ok
Hillevi
2023-08-02