Zucchinibiffar
![Zucchinibiffar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_166908/cf_259/zucchinibiffar.jpg)
Smarta vegobiffar som lagas i ugnen. Durra är ett glutenfritt sädesslag som används flitigt i bland annat Afrika. Servera med ris eller potatis och en god yoghurtsås.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
![Zucchinibiffar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_166908/cf_259/zucchinibiffar.jpg)
Ingredienser
ca 20 små
1 dl hel durra eller quinoa (1 dl motsvarar 3 dl kokt)
2 zucchinis (à ca 350 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl finskuren gräslök
1 ägg
4 msk bovetemjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
ca 150 g fetaost
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.
Näringsvärdet är beräknat per biff.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi216 KJ / 52 kCal
Fett2 g
Salt0.57 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Riktigt goda! Bra i konsistens och god smak. Vi hade persilja istället för gräslök vilket passade bra. Kommer att lagas igen.
Petra
2019-08-26Detta är exakt samma recept från Food Pharmacy Kokboken, "Pangbiffar". Ord för ord.
Athéna-morgane
2019-05-12Hej Athéna-Morgane! Stämmer bra det :) Vi hade ett samarbete med dem i vårt Buffé-nummer 2017 i september. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-15Toppengoda ! Bäst med bulgur istället för durra. En favorit
Eva
2019-03-28