Zucchinibröd med frön
Har du provat att baka med zucchini? Om inte är det dags nu! Detta zucchinibröd är ett saftigt och gott brytbröd som görs i långpanna och toppas med pumpakärnor och vallmofrön.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
ca 12 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
ca 13 dl vetemjöl (13 dl motsvarar ca 780 g)
3 dl havregryn
2 1/2 tsk salt
2 msk honung
7 dl grovriven zucchini (7 dl motsvarar ca 250 g)
1 dl hackade pumpakärnor
2 msk vallmofrön
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per brödskiva.
Gör så här
Tips
Har brödet blivit torrt? Fukta det lätt och värm i ugnen i 200°C 5–10 minuter. Brödet går bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g
Kommentarer
Bra recept som slutar med väldigt väldoftande bröd! Var lite skeptisk till zuccinin men det slutade väl. Enda negativa med receptet är att som personer tidigare har nämnt att mestadelen av frönen ramlar av när man ska äta brödet. Nästa gång jag gör detta bröd kommer jag testa med att pensla lite vispat ägg på brödet innan frönen läggs på så att de faktiskt fastnar.
Alexander
2024-08-24Mindre honung och mer salt nästa gång.
Marit
2024-08-23Degen blev väldigt lös, fick tillsätta flera dl extra mjöl. Står ingenstans att man ska krama ur den rivna zucchinin, skulle man det...?
Anna
2024-08-18