Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra
Bjud på en vegetarisk rätt med denna ljumna bulgursallad med salt fetaost till helgen. Blanda ihop din sallad av god, ugnsrostad zucchini, paprika, rostade nötter och bulgur och servera den direkt med en citronsyrlig kikärtsröra. Så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
Zucchinibulgur
2 1/2 dl bulgur
1 dl hasselnötter
2 zucchini (à ca 300 g)
2 röda paprikor
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk vitvinsvinäger
150 g smulad fetaost
Kikärtsröra
1 burk kikärtor (à ca 400 g)
1 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
2 krm peppar
Till servering
strimlad persilja
1 msk olivolja
ajvar relish
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2822 KJ / 674 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De rostade hasselnötterna var en smaksensation. Utan dem hade nog rätten varit lite slätstruken. Zucchinin var svindyr i vår butik så vi tog rödlök istället; blev jättegott.
Maria
2012-02-12Vi som inte är vana att äta vegetariskt, tyckte kanske att det saknades något på tallriken. " Var är köttet"? frågade min man. Men bulguren var riktigt god. Jag lade i en buljongtärning med hönsbuljong när jag kokade bulguren för att få mer smak. Gott. Kändes fräscht och gott med paprika och zucchini, även om det är en grönsak som inte är någon jättefavorit här hemma. Däremot kikärtsröran var det ingen av oss som gillade. Barnen åt bulgur med köttbullar. Gick snabbt att laga, men kommer nog inte att laga hela rätten igen. Däremot kanske låna delar av den.
Kristina
2011-11-15Den här rätten var okej, men smakerna var lite för slätstrukna för min del. Kikärtsröran var dock godare än förväntat. De rostade nötterna till tyckte inte jag behövdes. Det tog ungefär 30 min att laga maträtten och det var inga problem att följa receptet eftersom det var en bra steg för steg beskrivning. Maträtten var annars fräsch och den kändes hälsosam. Med en sallad till fick den mer färg. För övrigt var det en lagom stor portion. Dock kommer jag nog inte laga den igen, men det är alltid trevligt att testa nya vegetariska rätter!
Elin
2011-11-15