Zucchinilax med ingefärsyoghurt
![Zucchinilax med ingefärsyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30023/cf_259/zucchinilax_med_ingefarsyoghurt.jpg)
Zucchinilax med ingefärsyoghurt är tack vare sin korta tillagningstid den perfekta vardagsmiddagen. Laxfiléerna täcks med en zucchiniblandning och tillagas i ugnen. Servera kokt potatis till zucchinilaxen och såsen av ingefära och matlagningsyoghurt.
![Zucchinilax med ingefärsyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_30023/cf_259/zucchinilax_med_ingefarsyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 medelstora zucchini
1 gul lök
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk crème fraiche (à 2 dl)
4 laxbitar (à ca 150 g) eller hel filé (4 laxbitar motsvarar ca 1 hel filé)
Sås
1 tsk färsk, riven ingefära
2 dl matlagningsyoghurt
salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och matlagningsyoughurt med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt, lättlagat, jättegott. Ingefäran i såsen ger en fin smakbrytning.
Barbro
2002-08-20