Zucchinipasta med citron
Låt zucchini ta plats i denna enkla pastarätt med smak av citron, grädde, chili och vitlök. En krämig vardagspasta som går snabbt att laga och lämnar ett leende på middagsgästernas läppar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g zucchini
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
2 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
500 g spaghetti
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3533 KJ / 844 kCal
Fett38 g
Salt1.2 g
Kolhydrater98 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god och snabblagad vardagsmat. Tog hälften av citron och lite vitt vin istället. Några baby-spenatblad är gott att ha i också 😋
Helena
2024-08-13Blev bättre med mindre citron och lite vin. Saltade den rivna squashen för att få den att släppa vätska
Caroline
2023-11-28Jättegott! En återkommande favorit. Jag brukar ha i lite soja och river inte zucchinin utan jag brukar skära den i små tärningar istället, blir hur bra som helst! Ibland har jag i även färsk spenat i. 👌🏻
Elina
2023-10-05