Zucchinipiccata med tomatsås
![Zucchinipiccata med tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_129632/cf_259/zucchinipiccata_med_tomatsas.jpg)
En vegovariant av den italienska paradrätten piccata. Under den frasiga parmesanpaneringen gömmer sig spänstiga zucchiniskivor istället för kött. Zucchinipiccatan serveras med en mustig tomatsås och avorioris.
![Zucchinipiccata med tomatsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_129632/cf_259/zucchinipiccata_med_tomatsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 msk olivolja
2 tsk tomatpuré
3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och svartpeppar
Piccata
2 zucchini (à ca 350g)
1 tsk salt
4 ägg
4 dl riven parmesan
1 dl majsstärkelse
2 msk smör
2 msk olivolja
Till servering
avorioris (gärna kokt i saffran och buljong)
sallad
körvel
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3048 KJ / 729 kCal
Fett36 g
Kolhydrater67 g
Protein33 g
Kommentarer