Zucchiniplättar med fetaost och dill

De här gröna zucchiniplättarna är ett perfekt recept med zucchini. De är både enkla och smakar otroligt gott. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök och en generös sallad. Blanda gärna grön och gul zucchini för extra snygg finish på plättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Ingredienser
8 st
350 g zucchini
3 salladslökar
150 g fetaost
1/2 dl finskuren dill
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
neutral olja till stekning
Till servering
matlagningsyoghurt (10%)
pressad vitlök
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per plätt exkl vitlöksyoghurt.
Energi330 KJ / 79 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. På Sicilien gör man med ricottaost istället för Feta. Blir också bra. Den måste rinna av ordentligt.
Yvonne
2025-04-13Otroligt gott och lättlagat recept. Bra med goda, vegetariska recept.
Sara
2025-04-08Väldigt gott
Jan-olof
2025-01-16