Zucchiniplättar med paprikasallad och basilikaröra
![Zucchiniplättar med paprikasallad och basilikaröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_141788/cf_259/zucchiniplattar_med_paprikasallad_och_basilikarora.jpg)
De här smakrika zucchiniplättarna är både nyttiga och goda. Med en bas på zucchini blir de saftiga samtidigt som riven potatis hjälper till att göra plättarna härligt knapriga. Servera med paprika- och bönsallad, och toppa med en smarrig basilikaröra, för en fräsch vegorätt som passar alla.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
![Zucchiniplättar med paprikasallad och basilikaröra](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_141788/cf_259/zucchiniplattar_med_paprikasallad_och_basilikarora.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Zucchiniplättar
2 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 bakpotatis
1 stor zucchini (à ca 450 g)
3 msk smör
Paprikasallad
2 röda paprikor
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
2 1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
peppar
Basilikaröra
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
500 g cottage cheese
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett25.8 g
Salt3.42 g
Kolhydrater26.3 g
Protein22.1 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott tyckte till och med de som inte gillar zucchini.
Margret
2016-09-11