Zucchiniraggmunk med lins- och vitkålssallad
Raggmunk är en riktig klassiker och här är receptet på en lite grönare variant med zucchini i smeten. Servera zucchiniraggmunkarna med en matig vitkålssallad. Husmanskost med en twist!
Ingredienser
4 portioner
Zuchhiniraggmunk
2 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
3 dl havredryck
2 ägg
1/2 tsk salt
700 g fast potatis
200 g zucchini
2 msk olja till stekning
Vitkålssallad
380 g kokta gröna linser
ca 300 g vitkål
1 kruka persilja
1/2 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 508 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättebra recept! Supergoda Jag modifierade lite och hade även riven vitkål i
Anna
2021-09-13Hur mycket väger 380gr kokta gröna linser torra ?
Nils
2021-09-10