Zucchinisallad med parmesan
![Zucchinisallad med parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241458/cf_259/zucchinisallad_med_parmesan.jpg)
Krispig, fräsch, söt, syrlig och inte minst god är några ord som beskriver denna zucchinisallad med svartkål, knipplök och rostade mandlar som toppas med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
![Zucchinisallad med parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241458/cf_259/zucchinisallad_med_parmesan.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 gul knipplök
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
500 g zucchini
8 blad svartkål
2 dl plockad persilja (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/4 kruka)
1/2 dl hackad rostad mandel (gärna marconamandel)
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi728 KJ / 174 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
God sallad och dressingen var pricken över i.
Maria
2022-09-13Jättegod, men jag tycker man kan öka mängden vinäger något för högre syra.
Emmy
2022-08-28Jättegott, fräscha och somriga smaker som passar utmärkt som tillbehör till grill eller på buffén.
Raija
2022-08-27