Äppelpaj taco
Testa en desserttaco på fredag! Äppelpaj är en klassiker men i tacoskal tillsammans med vällagrad brännvinsost blir det något helt nytt. En krispig och frasig dessert med söta och syrliga smaker av äpple med inslag av kanel och citron.
Ingredienser
4 portioner
Äppelblandning
4 äpplen
saft och skal från 1/2 citron
1 tsk smör
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Tacoskal
1 dl socker
2 msk kanel
olja till fritering
1 förp små mjuka tortillabröd
Tillbehör
3 dl syrad vispgrädde
50 g fint riven brännvinsost
citronmeliss
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: byt ut syrad grädde mot laktosfri vispgrädde eller laktosfri créme fraiche. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot olja.
Recept och bild i samarbete med Grythyttan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer