Bittes äppelpaj
Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
6 portioner
4 - 6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfritt alternativ, välj laktosfri glass eller vaniljvisp.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, mjölk mot växtbaserad dryck och välj mjölkfri glass eller vaniljvisp.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2088 KJ / 499 kCal
Fett22 g
Salt0.52 g
Kolhydrater69 g
Protein4 g
Kommentarer
Lika god med rabarber.
Johnny
2024-04-28Vet ni om man kan frysa in äppelpaj så man har när det kommer gäster? Rekomenderas det att frysa in gräddad paj eller ogräddad för att grädda den när man tar ut den ur frysen?
Rebecca
2023-10-10Hej Rebecca! Den här pajen är utan tvekan godast som nygräddad eller i alla fall att serveras samma dag som du bakar den. Om du vill baka något i förväg så kan vi starkt rekommendera den här saftiga och supergoda kakan https://www.ica.se/recept/appelkaka-729381/. Det går jättebra att frysa in den. Tips att frysa in den hel och sedan när den är fryst skära den i bitar så får du jämna och fina bitar. Sen är det bara att ta fram så få eller många bitar du behöver. Lycka till med bakandet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-10kan man göra det här receptet utan sirap? Typ ta mer socker då?
Tilda
2023-09-11Hej Tilda! Vi har tyvärr inte provbakat utan sirap (och med mer socker). Det funkar nog men det kan bli så att konsistensen inte blir lika knäckig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12