Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
9
Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg

Ett rustikt, finskt-ryskt, syrligt rågbröd av surdeg. Gör en raskdeg som får stå över natten, blanda sedan ned fler ingredienser och arbeta degen. Låt vila innan du formar runda kakor som får jäsa igen före gräddning. Servera gärna till soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1999

Finsk- ryskt syrligt rågbröd av surdeg

Ingredienser

4 bröd

Raskdeg

1/2 l  yoghurt
500 g  surdeg
25 g  jäst
500 g  fint rågmjöl (500 g motsvarar ca 9 dl)

Deg

6 dl  vatten
50 g  jäst
2 msk  salt
1/2 dl  honung
580 g  fint rågmjöl (580 g motsvarar ca 10 dl)
ca 700 - 750 g  specialvetemjöl (750 g motsvarar ca 14 dl)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Ett fantastiskt gott bröd! Härlig syrlig smak och fin konsistens.

Eva

2022-11-27

Hej igen Vi är två personer som har kommenterat och frågat på receptet Gerd 2021-04-13 och jag själv 2021-10-25 Tacksam för ett svar från er. Brödet blev mycket gott men maskinen orkade inte bearbeta fick dela upp degen. Har en Electrolux riktig köksmaskin som har varit med om mycket bak. Mvh Gertrud

Gertrud

2021-11-09

Nu står jag här med en surdegen har följt receptet hela vägen degen är kompakt och som salva Ska det verkligen vara 500gr surdeg i degen eller menar ni 50gr dom är det normala något är väldigt fel i receptet Gertrud

Gertrud

2021-10-25

Testa liknande recept

Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fullkornsbaguetter
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.6 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga