Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
1
Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Pannacotta på gräddfil är en lite smalare dessert än klassikern på grädde. Med vanilj och jordgubbar smaksätter du denna efterrätt som även får ett litet uns av vin (dessertvin) och hela pannacottan serverar du kall från kylskåpet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Ingredienser

8 portioner
6 dl  gräddfil
4 dl  vispgrädde
3   gelatinblad
1   vaniljstång
2 dl  strösocker
1/2 l  jordgubbar
1 dl  vin (santo eller liknande dessertvin)
ca 8   mandelskorpor
myntablad till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg om lämliga skorpor serveras till alternativt utesluts.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfri gräddfil. Bjud med lämpliga skorpor eller uteslut dem.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Bjud med lämpliga skorpor eller uteslut dem.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Superbt! En lite smalare variant som har en fin syrlighet.

Anders

2011-01-06

Testa liknande recept

Pannacotta med kaffesmak
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta
Betyg 4.8 av 5.
105 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljpanacotta med färska bär
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mango- och yoghurtpannacotta
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumlepannacotta
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga