Marmelad på röda vinbär

Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
18
Marmelad på röda vinbär

Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Marmelad på röda vinbär

Ingredienser

ca 6 dl
1 l  röda vinbär
1/2 dl  vatten
1/2   vaniljstång
ev 2 msk  rom
4 dl  syltsocker med pektin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat juni 2024.

Näringsvärdet är baserat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort marmeladen flera gånger med rom och varje gång tänker jag att man kan halvera mängden vatten. Så nu skriver jag en kommentar om det för att jag kanske läser det nästa år. Men den har inte blivit för rinnig tycker jag ändå.

Annelie

2023-08-18

Hej Annelie och ni andra som gjort marmeladen. ICAs kockar har nu lagat om marmeladen och förordar syltsocker med pektin tidigare stod det strösocker i receptet. Lycka till med kokningen av den vackra marmeladen.

Redaktionen

2024-06-04

Har testat att byta ut röda vinbär mot vita med utmärkt resultat.

Ola

2023-08-09

Retfullt, men den stelnar ju inte😔. Skulle tagit syltsocker

Ingela

2023-08-08

Näringsvärde per portion

Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g

Testa liknande recept

Svartvinbärsgelé
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssylt med nektarin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinbär med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsmarmelad med ingefära
Betyg 3.8 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rulltårta med stjärnanis- och rödvinbärssylt
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga