Marmelad på röda vinbär
Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
ca 6 dl
1 l röda vinbär
1/2 dl vatten
1/2 vaniljstång
ev 2 msk rom
4 dl syltsocker med pektin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat juni 2024.
Näringsvärdet är baserat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g
Kommentarer
Jag har gjort marmeladen flera gånger med rom och varje gång tänker jag att man kan halvera mängden vatten. Så nu skriver jag en kommentar om det för att jag kanske läser det nästa år. Men den har inte blivit för rinnig tycker jag ändå.
Annelie
2023-08-18Hej Annelie och ni andra som gjort marmeladen. ICAs kockar har nu lagat om marmeladen och förordar syltsocker med pektin tidigare stod det strösocker i receptet. Lycka till med kokningen av den vackra marmeladen.
Redaktionen
2024-06-04Har testat att byta ut röda vinbär mot vita med utmärkt resultat.
Ola
2023-08-09Retfullt, men den stelnar ju inte😔. Skulle tagit syltsocker
Ingela
2023-08-08