Mozzarellagratinerad aubergine
En inspirerande och fantastisk god vegetarisk rätt där milda aubergineskivor, tillsammans med smakrik tomatsås, riven mozzarellaost och gyllene solroskärnor, ugnssteks och serveras med nykokt pasta och rivig ruccolasallad. Ett recept som båda mättar och värmer i höstmörkret!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och mycket god, men ska pröva mer tomatsås och en mozzarella nästa gång. Även att steka auberginen i ugnen när den ändå är på istället för flera omgångar i stekpanna.
Anette
2022-06-29Mycket gott, detta gör jag flera gånger.
Ulla
2021-09-07Riktigt gott! Ny favorit!
Andrea
2021-07-06