Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Oliver i vanilj är överraskande gott. Särskilt i sällskap med spröda pinjenötsflarn. Söta hallon och fin mynta ger en efterätt utöver det vanliga.

Pinjenötsflarn med oliver i vanilj

Ingredienser

4 portioner

Flarn

70 g  pinjenötter (70 g motsvarar ca 1 dl)
50 g  rumstempererat smör
1/2 dl  strösocker
1/2 msk  flytande glukos
1 msk  vetemjöl
1 msk  mjölk

Vaniljkokta oliver

15   urkärnade svarta oliver
1   vaniljstång
1/2 dl  strösocker
1 dl  vatten

Fyllning

2 dl  crème fraiche
4 tsk  florsocker
250 g  hallon
1   kruka citronmeliss

För alla

 

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majs-, ris- eller sojamjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör,laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Receptet är beräknad för 4 port och ger 12 st flarn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 546 kCal
Fett42.4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater37.1 g
Protein5.8 g

Testa liknande recept

Parfait med After Eight
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronparfait
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenkyrkas saffransglass
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbstårta
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga