Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med smak av spenat, vitlök och tomat. På toppen rostade solroskärnor som både är dekorativa och ger en god brytning med viss sälta till den krämiga pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
65 g  babyspenat
200 g  ricottaost
4   port pasta (gärna rigate)
4   tomater
65 g  rucola
salt och peppar
1/2 dl  solroskärnor

För alla

Kontrollera innehållet i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Servera ruccolan vid sidan av om barnen gärna vill separera ingredienserna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2249 KJ / 540 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater58.5 g
Protein23.4 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatpasta med tomatsås och karrébacon
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Papardelle med tomat, grönpeppar och ricotta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabello med tomat och ricotta
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga