Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med smak av spenat, vitlök och tomat. På toppen rostade solroskärnor som både är dekorativa och ger en god brytning med viss sälta till den krämiga pastan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
65 g babyspenat
200 g ricottaost
4 port pasta (gärna rigate)
4 tomater
65 g rucola
salt och peppar
1/2 dl solroskärnor
För alla
Kontrollera innehållet i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Servera ruccolan vid sidan av om barnen gärna vill separera ingredienserna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 540 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater58.5 g
Protein23.4 g
Kommentarer