Tortellinigratäng med spenat och soltorkad tomat
Till den här tortellinigratängen behöver du bara en ugnsform och en ugn, väldigt praktiskt och enkelt. Gratängen med tortellini lagar sig nästan själv då allt endast blandas ihop och sedan står i ugnen 30 minuter. Enkelt, gott och snabblagat.
Ingredienser
4 portioner
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 1/2 dl vispgrädde
200 g fryst bladspenat
2 förp smaksatta finkrossade tomater (t ex vitlök och chili, à 390 g)
1 1/2 msk grönsaks- eller kycklingfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
2 förp färsk pasta basilika tortelloni (à 250 g)
150 g riven ost
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten i tortellonin kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag använde vegansk fylld pasta och Oatlys iMat Visp för att göra det lite mer växtbaserat
David
2024-02-26Enkelt och så gott!
Björn
2023-10-25Enkelt och kanongott!
Tomas
2023-09-24