Alla rätt med risotto
Laga italiensk comfort food – risotto. Vi bjuder på 8 goda recept.
Pinsa är ett ljuvligt bröd som bäst kan beskrivas som en blandning mellan focaccia och pizza. Den är underbar att toppa med precis vad du tycker är gott. Här bjuder vi på pinsarecept som får det att vattnas i munnen.
Pinsa är ett bröd som kan beskrivas som en blandning av pizza och focaccia. Den är fluffig och seg inuti och krispig utanpå – och är väldigt god att servera med både salta och söta toppings. Den långa jästiden och blandningen av mjölsorter ger pinsan en god och rustik smak.
De största skillnaderna mellan pinsa och pizza är texturen och formen på brödet. Pinsan är tjock och ovalformad medan en pizzabotten ofta är tunnare och rund. I vissa fall innehåller också pinsan en blandning av olika mjölsorter, som durumvetemjöl, vetemjöl och kikärtsmjöl.
Namnet pinsa sägs komma från "pinsere" som är latin och betyder att platta ut eller trycka till.
JA! De flesta av våra ICA-butiker har pinsa i sitt sortiment. Du hittar det färdiga pinsabrödet i kyldisken. Varmt välkommen!
Ja, det finns glutenfria varianter av pinsabrödet.
Du glömmer väl inte att du kan spara dina favoriter genom att klicka på hjärtat bredvid receptet.
Minipinsa med pesto, burrata och pinjenötter är en så kallad ”bianca” där det istället för tomatsås är pesto i botten. Toppa med krämig burrata, rostade pinjenötter, chiliflakes och oregano när pinsan är färdiggräddad.
Frasig minipinsa med 'ndujasås och tomat är perfekta som förrätt, plockmat eller till buffén! ’Nduja är en bredbar salami som adderar en god hetta tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och krämig mozzarella.
En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka. En vit pinsa som är enkel att svänga ihop som förrätt eller plock.
Denna läckra, våriga, pinsa toppar vi med mozzarella och krämig burrata, citron samt lite krispiga nötter och söt crema di balsamico. Vi lovar att den är svår att tacka nej till!
Här toppar vi pinsan med riktigt klassiska, italienska smaker. Lufttorkad skinka, mozzarella och pesto - och det bästa av allt, med färdig pinsabotten är middagen klar på nolltid!
Testa gärna att bre ett lager crème fraiche eller ricotta på din pinsa. Det blir otroligt gott! Här tipsar vi om några olika varianter på vit pinsa, vilken blir din favorit?
En försvinnande god pinsa bianco med ricotta, krämig burrata, soltorkade tomater och kronärtskocka.
Sväng ihop en pinsa med crème fraiche, grönkål, valnötter och riven ost. Ett enkelt och väldigt gott recept på vit pinsa.
En vårig variant av pinsa som görs med lax, sparris och citron. Och inte att glömma, en god lagrad ost som gör din pinsa till det där lilla extra.
Att toppa ditt pinsabröd med söta toppings är verkligen en god idé! Att servera pinsa som dessert är enkelt, smarrigt och inte minst populärt bland gästerna.
Den här pinsan med mascarpone, lime- och sockermarinerade jordgubbar och mynta är verkligen en sommardröm!
Laga italiensk comfort food – risotto. Vi bjuder på 8 goda recept.
Så lyckas du med nyårsmaten, från vego till kött och fisk.
Gör en efterrätt med citrusfrukt! Här är 11 sötsyrliga recept.
Här är några riktiga höjdarrecept där du kan använda resterna på nya sätt.