Chicken green curry
Bjud på chicken green curry till middag. En enkel och smakfull maträtt där strimlad kycklingfilé först steks för att sedan smaksätts med gröna goda sockerärter och grön curry. En härlig vardagsrätt med thailändska smaker som du servera med nykokta äggnudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
400 ml grytbas thai green curry
150 g sockerärtor
4 port äggnudlar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör så här
Tips
Om någon i familjen är känslig mot stark mat så kan man byta ut lite av grytbasen mot mjölk eller grädde. Smaka dig fram!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2637 KJ / 629 kCal
Fett18.4 g
Salt2.54 g
Kolhydrater63.4 g
Protein48.9 g
Kommentarer
Gott! Numera standard hos oss.
Camilla
2023-03-25Approved av min Thai fru. Hon gillade den väldigt mycket
Morgan
2022-10-14Supergott! Kommer definitivt att göras flera gånger
Carina
2017-11-08