Chokladbars med banankrisp
Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Bananchips ger fint crunch i dessa bars med dinkelflingor och mandel.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
ca 10 st
2 dl rostade sötmandlar
10 urkärnade färska dadlar (10 st dadlar motsvarar ca 120 g)
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja
2 msk kakao
1/2 tsk flingsalt
4 dl dinkelflingor eller havregryn
1/2 dl grovkrossade bananchips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi747 KJ / 179 kCal
Fett8 g
Salt0.35 g
Kolhydrater17 g
Protein5 g
Kommentarer
Här under står ”Näringsvärde per portion” - hur många gram räknas som en portion?
Elin
2023-03-13Hej Elin! Vi har inte vägt barsen men näringsvärdet är per styck räknat på att man får ut 10 st på en sats. Hoppas det hjälper dig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-24Jag rekomenderar Färska dadlar med kärnor 600g ICA. De är saftiga och passar perfekt.
Alma
2020-06-10HEJ DET MÅSTE STÅ FEL I RECEPTET ANGÅENDE HAVREGRYN/DINKELFLIINGOR? SKA DET INTE STÅ MSK I STÄLLET FÖR DL? DET ÄR VÄLDIGT GODA
Johanna
2018-03-06Hej Johanna! Det är dl vi menar och inte msk. Bra är att använda färska dadlar för att det ej ska bli torrt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-08