Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
4
Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Ingredienser

ca 25 st
2 dl  sötmandel
100 g  urkärnade färska dadlar
2 msk  agavesirap
2 msk  kokosolja
3 msk  kakao
1/2 tsk  pepparkakskryddor
1 krm  salt
ca 2 dl  rostade mandelspån

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

De smakade inte så mycket pepparkaka, man behöver nog öka mängden pepparkakskrydda. De smakade mest dadlar.

Rebecca

2022-12-22

Älskar dem! Tillagar dessa till varje jul 🎅

Lisa

2020-12-25

Jättegoda! Tycker dock att de smakar lite för mycket choklad och lite för lite pepparkakskrydda. Ska prova lite mer krydda nästa gång. Hade inga mandelspån hemma men fungerade bra med finhackade pumpakärnor.

Jessica

2020-12-21

Näringsvärde per portion

Energi354 KJ / 85 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Mango- och chiabars
Betyg 3.2 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräck med dadlar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bars med mandel och tranbär
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda dadlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raw semla
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga