Citron- och limecheesecake
![Citron- och limecheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_158542/cf_259/citron-_och_limecheesecake.jpg)
En frisk och fräsch cheesecake med smak av lime och citron. Saft och skal från både lime och citron blandas i fyllningen och kexen i botten blandas med kokosflingor för en extra twist. En given hit på fikabordet!
![Citron- och limecheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_158542/cf_259/citron-_och_limecheesecake.jpg)
Ingredienser
ca 10-12 portioner
Botten
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
70 g kokosflingor
Fyllning
6 st gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st lime
saft och finrivet skal av 1 st citron
2 1/2 dl vispgrädde
600 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
ca 770 g sötad kondenserad mjölk
Dekoration
1 st lime
1 st citron
ätbara blommor
För alla
Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Gör så här
Tips
För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.
Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!
Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska platt i smaken. Känns ofärdig och skulle nog vinna på ytterligare ett lager med glycerin eller nåt.
Peter
2023-12-29”rör ner Den vispade grädden” dyker upp i beskrivningen men hur vispad ska den vara? för det står ingenstans att man ska vispa grädden.
Jennifer
2023-12-27Hej Jennifer! Ja vi håller med det var inte så bra förklarat. Vi har nu lagt till att grädden ska vispas och den ska vara vispad som om du t ex ska bre den på en tårta. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Så fantastiskt recept! Godaste cheesecake jag ätit. Alla gäster var så nöjda och bad om recept. Denna kommer bakas vid fler tillfällen.
Isabella
2023-07-23