Frittata med blomkål
Sugen på att äta mer grönt och vegetariskt? Prova denna frittata, alltså matiga omelett, med mjäll blomkål, rosmarinfräst rödlök, basilika, parmesan och ägg. Frittatan är lika snygg och god till lunch, middag eller som del av en härlig skördebuffé.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 blomkål (ca 450 g)
2 rödlökar
1/2 tsk finhackad rosmarin
2 msk olivolja
7 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk gurkmeja
50 g parmesan (grovriven)
1 dl hackad basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smält smör
1 msk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1498 KJ / 357 kCal
Fett27 g
Salt2.5 g
Kolhydrater8 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott. Ska laga den i dag igen.
Agneta
2020-08-01Mycket god!
Helene
2020-05-26Underbart god. Har lagat rätten ett antal gånger.
Louise
2018-08-20