Sommarkål med ingefära och lime

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Sommarkål med ingefära och lime

Gör en somrig kålsallad som tillbehör till maten! Tunt strimlad vitkål och blomkål blir till en fräsch coleslaw med asiatiska smaker tack vare dressingen med ingefära och lime.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Sommarkål med ingefära och lime

Ingredienser

8 portioner
400 g  färsk vitkål
400 g  blomkål
1 msk  finrivet limeskal
2 msk  färskpressad limejuice
3 msk  finriven ingefära
2 msk  rapsolja
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Kålsalladen är ett härligt komplement i Örtkyckling med kål, nektarinsalsa och färskpotatis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Ser gött ut

Conny

2023-05-15

Jättefräsch och god!

Carina

2020-06-08

Näringsvärde per portion

Energi254 KJ / 61 kCal
Fett3 g
Salt0.9 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Marinerad frukt och grönt (Torshi)
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råkostsallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostad blomkål och broccoli
Betyg 4.7 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pink acid
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokad chilikål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga