Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås
Nygräddad glutenfri bärpaj tillsammans med massor av vaniljsås, det blir inte bättre än så! Använd gärna bär efter säsong. Har du plockat bären själv smakar pajen säkert extra gott. Njut med en kaffe eller två.
Ingredienser
4-5 st
Pajdeg
1/2 dl strösocker (till degen)
1 dl mandelmjöl
1 msk vaniljsocker
ca 3 dl glutenfritt mjöl
125 g rumstempererat smör
Fyllning
ca 3 dl färska eller frysta bär (t ex. hallon och björnbär)
1 1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Rårörd vaniljsås
5 dl vispgrädde
4 äggulor
1/4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
Till garnering
färska bär (t ex. hallon och björnbär)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås.
Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer