Grillad vitkål
När vitkålen grillas kommer den mjuka fina kålsmaken verkligen fram. Toppa kålen med rostade pumpakärnor och rostad lök och servera gärna grillkålen till andra grillade rätter.
Ingredienser
4 portioner
600 g vitkål (gärna färsk)
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 dl pumpakärnor
1 kruka persilja
1 dl rostad lök
Serveringsförslag
majonnäs
kapris
dijonsenap
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Servera gärna kålen med majonnäs och smaka av den med kapris och dijonsenap.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi930 KJ / 223 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer
Verkar Ok
Lennart
2023-06-26Jättegott! Vi grillade majs till och det passade bra till den syrliga såsen
Monica
2022-05-14