Vitkålsslaw med blodgrape

Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
1
Vitkålsslaw med blodgrape

Fräsch tillbehörssallad med asiatisk flirt i smakerna, mycket krisp och en fin balans mellan sött och syrligt. Lägg till stekt lax och du får en matig och nyttig huvudrätt att njuta av. Tillsätt finhackad vitlök, chili eller pistagenötter för ännu mer smak.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Vitkålsslaw med blodgrape

Ingredienser

4 portioner
2 msk  neutral olja
1 msk  sesamolja
2 tsk  risvinäger
2 tsk  flytande honung
1   urkärnad finhackad röd chili
2 krm  salt
200 g  vitkål
2   morötter
1   blodgrape
1 dl  hackad koriander

Till servering

1 dl  pumpakärnor
4 msk  rostad lök

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat

Kommentar

Salladen smakade utmärkt. Jag kommer att göra den igen.

Kurt

2016-03-16

Näringsvärde per portion

Energi1175 KJ / 281 kCal
Fett21 g
Salt0.2 g
Kolhydrater15 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Citrus fizz
Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citrusdessert med mandelgrädde
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålsallad
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blodgrapesallad med yoghurt, pistagenötter och vit choklad
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrussallad med lime- och myntasocker
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga