Grön nudelssoppa
Ta genvägen via färdig soppa, snabbkokta äggnudlar och frysta grönsaker för en matig soppa med mycket smak och färg. Här har vi valt en soppa med smak av röd curry. Med jordnötter, koriander och lime blir det till en asiatisk fullträff!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
200 g äggnudlar
1 msk rapsolja
4 medelstora ägg
2 förp färdig thaisoppa (à 5 dl)
600 g fryst grönmix (broccoli, gröna bönor & romanesco)
Till servering
finhackade rostade jordnötter
färsk koriander
limeklyftor
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.
Näringsberäkningen är inkl. topping.
Gör så här
Tips
Rensa kyl och frys på grönsaksrester och ös ner i nudelsoppan, det går bra med vilka sorter som helst!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2491 KJ / 603 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt lättlagad, men ganska fadd i smaken
Josefine
2023-12-20Lätt att göra. Jag tyckte det var jättegott men maken gillade det inte. Perfekt lunch! Mättande.
Annika
2020-11-24