Hemgjort mandelsmör
Ett smör av nötter eller mandlar gör du enkelt själv. Här är det sötmandel som står i centrum, men det går lika bra med cashewnöt, valnöt eller pistagenöt. Just det här mandelsmöret är gott som pålägg, topping på gröten eller att bre på pannkakor!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
Ger 1 burk
200 g skalad sötmandel
3 msk rapsolja
1 krm salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsberäkningen är per sats.
Gör så här
Tips
Mandelsmöret håller ca 2-3 veckor i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6542 KJ / 1564 kCal
Fett143 g
Salt1.44 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Kommentarer
Jag strunta i att rosta, använde kokosolja och rörde i en tesked vaniljsocker. Nästan för gott:)
Jeanette
2024-05-17Vart fan är sockret?
Kristoffer
2024-04-04Fyfan va äckligt
Kimmo
2024-04-04