Källarrökt skinka med blomkålspuré
En pålitlig och smaklig rätt som är perfekt i all sin enkelhet. Källarrökt skinka med en puré av blomkål passar utmärkt som vardagsrätt. Servera med ett gott bröd och några skivor ost.
Ingredienser
2 portioner
2 pkt källarrökt skinka (à 80 g)
400 g blomkål i små buketter
1 liten gul lök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 3 dl finstrimlad vitkål
4 rivna morötter
2 apelsiner
2 tsk honung
Tillbehör
bröd
ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1148 KJ / 275 kCal
Fett12.6 g
Salt3.33 g
Kolhydrater22.6 g
Protein14.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Ivan! Nu har vi näringsberäknat även detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-16Säkert gott, men jag saknar näringsvärden då jag tänker på på min viktminskning
Ivan
2016-11-21