Köttbullar med kryddpeppar
Ansjovisspad och kryddpeppar ger rätta julstuket på dessa små trinda köttbullar. Blanda köttbullssmeten i köksmaskin eller kavla upp ärmarna, tvätta händerna noga och kör lite armstyrka. Bjud in vännerna och gör en större sats att dela på!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
10 portioner
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 kg blandfärs
1/2 msk salt
2 ägg
1 tsk malen kryddpeppar
3 msk ansjovisspad
1 krm peppar
smör till stekning
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd av vetestärkelse eller rent havre.
Gör laktosfritt: Kontrollera ströbrödet. Ersätt grädde, mjölk och smör med laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt ströbröd och margarin. Byt grädde och mjölk mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Gör som på krogen och tillaga köttbullarna i ugnen. Sätt den på 200°C. Rulla för hand, eller spritsa ut köttbullar på smorda plåtar. Sätt in i ugnen i 5–15 minuter beroende på hur stora köttbullar du gjort. Frys in, gärna styckvis. Låt svalna och packa sedan köttbullarna i fryspåsar. Ta fram och tina så många köttbullar du behöver. Stek i smör så de får en fin yta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1286 KJ / 307 kCal
Fett22 g
Salt2.45 g
Kolhydrater7 g
Protein22 g
Kommentarer
Svårt att blanda in ströbröd-grädde-mjölkblandning i färsen, känns som för lite vätska till den mängden ströbröd
Ann-helen
2023-12-20Lite snålt med kryddor men smaken e bra.
Urban
2021-12-09Mycket goda, hade inget ansjovisspad hemma så jag tog fisksås istället vilket är i stort sett samma sak.
Daniel
2020-12-03