Pasta med lins- och tomatsås
Att tillsätta linser till sin tomatsås är verkligen något vi vill slå ett slag för! Den tillför både mättnad och en krämig konsistens. I såsen river du även ned morötter, tomatpuré, oregano och smaksätter lätt med soja. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 480 g)
3 morötter (à ca 100 g)
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 förp vegansk pastasås bolognese med soja (à 390 g)
2 dl vatten
2 tsk torkad oregano
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 port pasta (gärna tagliatelle, fullkorn)
1/2 cosmopolitansallad eller isbergsalladshuvud
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Smaka av linssåsen med cayennepeppar för lite hetta. En vitlöksklyfta kan också vara gott att pressa i.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 479 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade veg. färs i också.
Carina
2024-01-09Skulle vara gott med vitlök i.
Barbro
2022-08-31Kanongott! Barnen åt också med god aptit!
Rebecka
2022-08-25