Pepparkaksbollar med dadlar och mandel
Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 25 st
2 dl sötmandel
100 g urkärnade färska dadlar
2 msk agavesirap
2 msk kokosolja
3 msk kakao
1/2 tsk pepparkakskryddor
1 krm salt
ca 2 dl rostade mandelspån
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi354 KJ / 85 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
De smakade inte så mycket pepparkaka, man behöver nog öka mängden pepparkakskrydda. De smakade mest dadlar.
Rebecca
2022-12-22Älskar dem! Tillagar dessa till varje jul 🎅
Lisa
2020-12-25Jättegoda! Tycker dock att de smakar lite för mycket choklad och lite för lite pepparkakskrydda. Ska prova lite mer krydda nästa gång. Hade inga mandelspån hemma men fungerade bra med finhackade pumpakärnor.
Jessica
2020-12-21