Rödkålssallad med apelsin och aprikoser
Rödkålssallad med apelsin, torkade aprikoser, knapriga rostade solroskärnor och toppad med gräslök passar perfekt på julbordet.
Ingredienser
8 bufféportioner
300 g rödkål
1/2 apelsin
10 torkade aprikoser
2 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
70 g solroskärnor
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Vill man ha mer julsmak på salladen kan man krydda med lite malen kanel eller mald kryddnejlika. Eller byt ut olja och vinäger mot lika mycket glögg!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi485 KJ / 116 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g
Kommentarer