Tiramisu med blodapelsin och mynta
![Tiramisu med blodapelsin och mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244521/cf_259/tiramisu_med_blodapelsin_och_mynta.jpg)
Mjuk, krämig och superfräsch tiramisu med härlig smak av blodapelsin. Kexen får extra mycket apelsinsmak när apelsinsaften blandas med kaffet. Låt efterrätten stelna i kylskåpet, gärna över natten. Pudra kakao över och servera tiramisun med fina blodapelsinklyftor.
![Tiramisu med blodapelsin och mynta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244521/cf_259/tiramisu_med_blodapelsin_och_mynta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 äggvita
1/2 dl strösocker
2 äggulor
1 förp mascarpone (à 250 g)
2 blodapelsiner
2 msk apelsinsaft alt cointreau eller rom
3/4 dl kall espresso eller strakt kaffe
8 savoiardikex
kakao (att pudra över)
2 kvistar mynta
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1769 KJ / 423 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein12 g
Kommentarer