Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
1
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino

Krispigt smörstekt toast toppad med krämiga, vitlöksstekta cannellinibönor och riven pecorino. Detta recept med vita bönor överglänser de flesta! Servera toasten till en fräsch sallad eller en värmande soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino

Ingredienser

2 portioner
1   förp cannellinibönor eller små kokta vita bönor (à 380 g)
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 tsk  konc grönsaksfond
1/2 dl  vatten
1/2 dl  riven pecorinoost
salt
svartpeppar
2   skivor ljust surdegsbröd
1 msk  smör

Till servering

riven pecorinoost

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Oerhört gott!

Catrine

2021-05-08

Testa liknande recept

Bönbiffar med avokado och pecorino
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskost med vitlök, persilja och vita bönor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig pasta med pecorino och grönkål
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga