Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Krispigt smörstekt toast toppad med krämiga, vitlöksstekta cannellinibönor och riven pecorino. Detta recept med vita bönor överglänser de flesta! Servera toasten till en fräsch sallad eller en värmande soppa.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
2 portioner
1 förp cannellinibönor eller små kokta vita bönor (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk konc grönsaksfond
1/2 dl vatten
1/2 dl riven pecorinoost
salt
svartpeppar
2 skivor ljust surdegsbröd
1 msk smör
Till servering
riven pecorinoost
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Oerhört gott!
Catrine
2021-05-08