Tomatsoppa med fänkål och vispad mozzarella

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
2
Tomatsoppa med fänkål och vispad mozzarella

En enkel tomatsoppa med extra finess! God soppa med tomat och krispig fänkål avnjuts med mozzarella som vispas len och krämig tillsammans med grädde. Ringla gärna över lite olivolja och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Tomatsoppa med fänkål och vispad mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
2   förp passerade tomater (à ca 390 g)
2 msk  konc grönsaksfond
5 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
ca 1/2 - 1 tsk  salt
ca 1 - 2 tsk  strösocker
1   liten fänkål (à ca 200 g)
1/2 msk  citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  olivolja
svartpeppar
1/2   kruka hackad basilika
125 g  mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott! En riktig bjudrätt med "extra- allt! Äter ofta soppa men det här var extra bra!

Maria

2023-06-12

Riktigt god, gick hem hos hela familjen stora som små!

Hannah

2022-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1666 KJ / 397 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Passerad fisksoppa med fänkål och tomat
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsoppa med linser och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsoppa med mozzarella och baguette
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fisksoppa med tomat och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lök- & fänkålssoppa
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga