Tomatsoppa med fänkål och vispad mozzarella
En enkel tomatsoppa med extra finess! God soppa med tomat och krispig fänkål avnjuts med mozzarella som vispas len och krämig tillsammans med grädde. Ringla gärna över lite olivolja och njut.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 förp passerade tomater (à ca 390 g)
2 msk konc grönsaksfond
5 dl vatten
2 dl vispgrädde
ca 1/2 - 1 tsk salt
ca 1 - 2 tsk strösocker
1 liten fänkål (à ca 200 g)
1/2 msk citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
svartpeppar
1/2 kruka hackad basilika
125 g mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1666 KJ / 397 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! En riktig bjudrätt med "extra- allt! Äter ofta soppa men det här var extra bra!
Maria
2023-06-12Riktigt god, gick hem hos hela familjen stora som små!
Hannah
2022-11-20