Tomatsoppa med linser och mozzarella
En matig och syrlig soppa – ja tack! Med en bas på passerade tomater och grönsaksbuljong så kokas risoni och gröna linser upp i detta. För mildheten äter du soppan med bitar av mozzarella och basilika. Smaklig soppa!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
salt
peppar
1 1/2 dl risoni
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp färsk basilika eller oregano (à 20 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Fräs en pressad vitlöksklyfta och 1 tsk timjan med löken (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1896 KJ / 452 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Blev en 5a! Äter gärna igen!
Louise
2022-05-05Överraskande god faktiskt! Blandade i risonin tillsammans med linserna
Hanna
2020-06-05Supergod soppa! Värmde upp resterna dagen efter och fyllde då på med pastasåsen med tofu, vilket tillförde mer hetta 😊 det som blev över gjordes en ratatouille på 😊
Jenny
2020-05-20