Ris à la Malta

Betyg 4.1 av 5.
204 personer har röstat
29
Ris à la Malta

Servera ris à la Malta, eller risalamalta, som juldessert med apelsin. Du gör den genom att koka grötris med mjölk och tillsätta grädde i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak. Du kan också använda färdig gröt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ris à la Malta

Ingredienser

8 portioner
2 dl  grötris
4 dl  vatten
1/2 tsk  salt
6 - 7 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde
1/2 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker

Till servering

2   apelsiner
hackad sötmandel eller valfria nötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria alternativ.

Gör så här

Tips

Använd färdigköpt risgrynsgröt istället för att koka egen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
204 personer har röstat

Kommentarer

Tack för receptet! Risalamalta är så gott. Jag är diabetiker, tycker det hade varit så mycket enklare om ni skrivit nätingsinnehåll per 100 gram i stället, en portion…ja det är väldigt individuellt.

Torbjörn

2023-12-24

Den är bra eftersom min sambo är diabetiker. Och den är också bra för alla dessutom.

Lilian

2023-01-15

En fräsch sallad till julmatenen

Siv

2022-12-24

Näringsvärde per portion

Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett12 g
Salt0.99 g
Kolhydrater30 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Snabb paskha
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morfars grötdessert
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gino med vaniljglass
Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddfilspannacotta med apelsin, vanilj och jordgubbsgelé
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga