Risgrynspudding med björnbär och lime

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Risgrynspudding med björnbär och lime

Den här klassiska desserten gör du av risgrynsgröt, färdigköpt eller hemgjord. Blanda med vaniljfrön, hackad mandel och ägg och grädda i ugnen. Servera med socker- och limerörda björnbär och vispad grädde eller yoghurt.

Risgrynspudding med björnbär och lime

Ingredienser

4 portioner
1   lime
250 g  frysta björnbär
2 msk  strösocker

Risgrynspudding

1   vaniljstång
1 dl  sötmandel
500 g  färdig risgrynsgröt (gärna på rullpack)
1 tsk  vaniljsocker
3 msk  florsocker
1 krm  bittermandelarom
4   ägg
1 msk  smör

Till servering

vispgrädde eller turkisk yoghurt

För alla

Innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Hoppas det går lika bra med jordgubbar

Kristina

2020-03-27

Hej Kristina! Det kommer bli toppen med jordgubbar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-03-27

Näringsvärde per portion

Energi1769 KJ / 422 kCal
Fett22 g
Kolhydrater37.9 g
Protein15.3 g

Testa liknande recept

Björnbärskompott med svarta vinbär
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk Ris à la Malta
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
"Äggost" med björnbärskompott
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Söt couscous med björnbär
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga