Dutch baby – ugnspannkaka med blåbär
Dutch baby är namnet på en fluffig ugnspannkaka, här ett recept där vi gör pannkakan med blåbär. Servera ugnspannkakan tillsammans med lönnsirap till efterrätt, frukost eller brunch!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
2-4 portioner
3 ägg
1 1/2 dl mjölk (3%)
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl frysta eller färska blåbär
1 tsk majsstärkelse
2 msk smör
Till servering
lönnsirap
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.
Näringsvärdet är beräknat utan lönnsirap och för 2 portioner.
Gör så här
Tips
Servera gärna med vispad grädde eller yoghurt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2008 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein17 g
Kommentarer
En lätt femstjärning! Fantastiskt gott och vackert. Jag blandade ut blåbären med hemkokt hallonsylt och skippade sockret. Vi åt soppa innan och då räckte den fint till tre. Denna kan man ju annars lätt kombinera med glass som efterrätt efter en festmiddag!
Carola
2023-09-18Fantastiskt gott och vackert.
Anna
2023-02-12Väldigt gott och dessutom enkelt! Läste om de modifierade recepten i kommentarerna. Låter värt att testa. Lena
Lena
2022-10-02