Kålsallad
![Kålsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_206724/cf_259/kalsallad.jpg)
En klassisk kålsallad med morot, vitkål och salladslök som bas är ett krispigt tillbehör som passar till mycket! Lime, vinäger och socker gör kålsalladen både söt och syrlig. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
![Kålsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_206724/cf_259/kalsallad.jpg)
Ingredienser
10-12 portioner
300 g morötter
800 g vitkål
1 förp salladslök (à ca 125 g)
2 msk färskpressad limejuice
3 msk risvinäger
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi324 KJ / 78 kCal
Fett4 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Älskar denna!!!
Nicole
2024-02-25Svarar själv: ca 100-120 gr. Räknar Kcal och ska addera tonfisk så proteinet kommer upp. Ca 200 gr tonfisk i vatten. Lägger ev ner några solrosfrön samt polarknäcke jämte om jag vill addera kolhydrat.
Lars
2022-10-10Hur stor är En portion?
Lars
2022-10-10