Tomat- och ingefärsglaze
Tomat- och ingefärsglaze är glazen som passar att sätta smak på det mesta. Pensla på kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi och grönsaker. Vi kan väl kalla den för universalglazer.
Ingredienser
ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk riven färsk ingefära
1 förp soltorkad tomat i solrosolja (à 200 g)
1 dl tomatjuice
2 msk strösocker
1/2 tsk liquid smoke
1/2 dl vatten
1 tsk sesamfrö
salt
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på liquid smoke.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Använd som glaze till kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi eller grönsaker.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1243 KJ / 297 kCal
Fett24 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer