Tomat- och ingefärsglaze

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
0
Tomat- och ingefärsglaze

Tomat- och ingefärsglaze är glazen som passar att sätta smak på det mesta. Pensla på kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi och grönsaker. Vi kan väl kalla den för universalglazer.

Tomat- och ingefärsglaze

Ingredienser

ca 3 dl
1   vitlöksklyfta
1 1/2 msk  riven färsk ingefära
1   förp soltorkad tomat i solrosolja (à 200 g)
1 dl  tomatjuice
2 msk  strösocker
1/2 tsk  liquid smoke
1/2 dl  vatten
1 tsk  sesamfrö
salt

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på liquid smoke.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd som glaze till kött, kyckling, fisk, skaldjur, halloumi eller grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1243 KJ / 297 kCal
Fett24 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rökig glaze
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk BBQ-sås eller -glaze
Betyg 4.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ-sås med paprika och muscovadosocker
Betyg 3.3 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga